Jesu gjenkomst og dommen

Av | 18/02/2019

Jesu gjenkomst

Før Jesus reiste tilbake til himmelen fra denne jorden, ønsket han å formidle noe til sine tilhører og disipler. Han ønsket å fortelle dem at han skulle komme igjen for å hente de som hadde tillit til ham. Han ville ha de tillitsfulle hos seg, der han selv var.

Joh 14,2-3 I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere? Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.

Han åpenbarte ikke eksakt når han skulle komme igjen, men han fortalte om en del ting som skulle skje før han skulle komme igjen, og hvordan verden vil se ut rett før hans komme. Han viste disiplene også hvordan hans gjenkomst ville se ut, og advarte om alle de forførelsene som ville komme over verden.

Matt 24,11-13 Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill. Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste. Men den som holder ut til enden, skal bli frelst.

I Åpenbaringsboken sier Johannes:

Åp 1,7 Se, han kommer med skyene! Hvert øye skal se ham..

Jesus vil komme synlig og hvert øye skal se ham når han kommer. Hvis man lurer på om Jesus har kommet allerede og at vi har gått glipp av hendelsen kan jeg betrygge med Jesu egne ord:

Matt 24,26-27 Om de altså sier til dere: `Se, han er ute i ødemarken`, så gå ikke dit ut, eller: `Se, han er i et rom der inne`, så tro det ikke. For slik som lynet går ut fra øst og lyser like til vest, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.

Vi kan kanskje ha en forståelse hvorfor Jesus kom første gang som et offerlam når han bar verdens synd. Men hvorfor vil han så komme igjen? Jeg snakket med en dame en gang som mente at Jesus ville ikke få lov av Gud å komme tilbake. «Se hva som skjedde sist. Da ble han torturert og korsfestet.» Nei, hun mente Gud hadde lært. Det Gud egentlig vil er at Jesu første komme skal være oppgjør med vår synd, og at vi i kraft av det skal være klare til å bli med Jesus hjem ved hans andre komme. Som Hebreerbrevet sier:

Hebr 9,28 slik er også Kristus ofret én gang for å bære syndene for de mange, og siden skal han for annen gang komme til syne, ikke for syndens skyld, men for å frelse dem som venter på ham.

Så når Jesus kommer andre gang er det ikke for å ta bort synden vår, da det var misjonen ved hans første komme. Når han kommer andre gang skal han frelse dem som venter på ham.

Bibelen sier også noe om en oppstandelse fra de døde når Jesus kommer igjen.

1 Tess 4,15-17 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.

De levende, og de døde som står opp når Jesus kommer igjen, vil sammen møte Jesus i luften, for så å bli med hjem til himmelen. Ingen vil komme før noen andre. Det vil bli glede og lykke, ikke en konkurranse om hvem som er raskest eller er flinkest.

Jesu gjenkomst kalles i bibelen ofte for Herrens dag, for det er den dagen Herren har sett frem til i siden tidenes morgen. Den er beskrevet både som en gledens dag, men også som en vredens dag. Gledens dag for de som har valgt Jesus som sin Herre og mester, men en vredens dag for de som ikke valgte Jesus. Det vil nok aldri bli politisk korrekt å snakke om hva som skjer med de som ikke tror, men konsekvensene er tydelig beskrevet i bibelen.

Ob 1,15-16 For Herrens dag er nær over alle folkeslag. Slik du har gjort, skal det gjøres mot deg. Dine gjerninger kommer tilbake over ditt eget hode. Som dere drakk på mitt hellige fjell, skal alle folkeslag alltid drikke, drikke og svelge og bli som om de aldri hadde vært til.

Våre liv vil avsløre hvem som har vært vår Herre. Jesus eller «ikke Jesus». De som lar Jesus styre sine liv og angrer på det dumme de har gjort, vil få tilgitt sine synder, og de bereder seg i dette livet for en evighet sammen med ham. Hvis vi ønsker et liv i himmelen, bør vi tilpasse oss himmelens prinsipper her og nå. Vi kan ikke vente med å la oss forandre, for det kultursjokket og den forandringen det da vil bli i himmelen kan vi aldri klare. Det kan vi bare hvis vi i dette livet lar oss prege av Jesu liv og lære, og lar oss forandre til noe vi ikke naturlig er, nemlig lik Jesus. Ved Jesu gjenkomst vil han utføre dommen over de urettferdige, og de vil bli som de aldri hadde vært til beskriver profeten Obadja i kap1. vers 16..

Jes 13,9 Se, Herrens dag kommer med gru og harme og brennende vrede for å legge jorden øde og utrydde synderne der. Herrens dag vil ta et oppgjør med synden, og da må vi ha gitt slipp på den. Hvis ikke vil vi bli ødelagt sammen med synden vår. Hvis Jesus hadde tatt med syndige uomvendte mennesker til himmelen ville vi fått et evig helvete i himmelen, med mere av det som vi ønsker en slutt på nå på denne jord. Krig, ondskap, misunnelse, uvennskap og kjærlighetsløse handlinger. Synden må få en slutt og dommen skal frikjenne de som har gitt livet sitt til Jesus.

Dommen vil også frikjenne Gud for de anklagene som har hengt over ham siden Satan anklaget Guds styresett i himmelen. Jes 5,16 Men Herren over hærskarene er opphøyd i dommen, den hellige Gud helliges ved rettferd.

Ved at Jesus kommer igjen og tar de hellige med til himmelen, dømmes alle de som ikke tas med til himmelen. Konsekvensen for dem er evig tilintetgjørelse, uten bevissthet, uten følelser, uten handlinger. Ingenting.

Det er mange som mener at Jesus somler med å komme igjen.

2 Pet 3,3-4 Først og fremst må dere vite at det i de siste dager skal komme folk som farer med spott og følger sine egne lyster. Hånlig sier de: «Hva med løftet om hans gjenkomst? Fedrene våre er døde, men alt er som det har vært fra skapelsen av.» 8-9 Men én ting, mine kjære, må dere ikke glemme: For Herren er én dag som tusen år og tusen år som én dag. Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse.

Når Jesus enda ikke har kommer igjen er det et tegn på hans nåde og tålmodighet med oss mennesker.

Esek 18,23 Det er vel ikke min vilje at den urettferdige skal dø, sier Herren Gud. Nei, jeg vil at han skal vende om fra sine veier og leve.

Guds kjærlighet kommer til syne i hans gjerninger, og når han velger å vente så er det også et tegn på kjærlighet. Han vil at flest mulig mennesker skal komme til ham og få tilgitt sin synd og få et nytt liv i Kristus, slik at de kan bli med til himmelen når Jesus kommer igjen, og ikke gå fortapt i et evig «ingenting», borte fra Gud. Gud vil ha deg med hjem.